уторак, 20. јун 2017.

UŠTIPCI OD TIKVICA, PROSA I PEČENIH LEBLEBIJA






Potrebno:

1/2 šolje prosa
2 tikvice
1 jaje
2 kašike pečenih (slanih) leblebija - grubo izmrvljenih
2 kašike maslinovog ulja
morska so, biber
2 kašike sitno seckanog peršuna
3 kašike heljdinog brašna
5 kašika spelta brašna
1/2 kašičice sode bikarbone

za preliv:
1 šolja neutralne pavlake
1 kašičica kumine
malo seckane čili paprike

Tikvice narendati (sa sve korom), posoliti i posle 10-tak min dobro ocediti. U njih dodati skuvan proso, brašna izmešana sa sodom, i sve ostale sastojke. Dobro izmešati i vaditi kašikom uštipke. Stavljati na pek papir u pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200 step C 20 min. Preliti sa pavlakom i posuti kuminom i čilijem, pa pokriveno al folijom peći još 10 min na 150 step C.

Služiti uz tarator salatu ili bilo koju sezonsku.

Нема коментара:

Постави коментар