четвртак, 01. јун 2017.

FRIKADELE OD PROSA




Potrebno:

2/3 šolje prosa (šolja od kiselog mleka)
2 struka mladog crnog luka
1 struk mladog belog luka
1 šargarepa
1 sveža paprika
4 kom mladih (belih) krompirića, srednje veličine
2 jaja
6 kašika ražanog brašna
½ kašičice sode bikarbone (umešati u brašno)
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica kurkume
morska so, biber, majčina dušica

Priprema:
U proso (ranije pripremljen, tj. skuvan, pa ostavljen u vakumiranoj posudi) – otprilike je to količina od 8 izvršnih supenih kašika – umešati seckani luk, beli i crni, izrendane šargarepu i krompire i sitno seckanu papriku. Dodati ulje i jaja, pa začine i na kraju brašno sa sodom. Kašikom vaditi masu pa pržiti u tiganju sa keramičkom prevlakom, bez masnoće (ja samo na početku četkicom razmažem malo maslinovog ulja po tiganju). Od ove količine materijala dobije se 25 komada.
Služiti uz sezonsku salatu i sa prelivom od kiselog mleka u koga se umeša malo nastruganog đumbira.


Нема коментара:

Постави коментар