недеља, 05. јун 2016.

PUNJENI LUK



Potrebno:

glavice mladog crnog luka - prema broju ljudi, za svakog po 2 kom
(za ovu količinu namirnica ja sam imala 8 glavica)
šampinjoni - 300 gr
sasvim mala šargarepa
sir kačkavalj, trapist ili sl. 100 gr
50 gr sušene, dimljene goveđe pečenice
2 kašike kisele pavlake
2-3 kašike sitno seckanog peršuna
malo maslinovog ulja (2 + 1 kašike)
so, biber

Obariti luk, ali ne sasvim jer će se zapeći kasnije. Izvaditi sredinu (izdubiti) i nju sitno iseckati, pa je prodinstati kratko na 2 kašike ulja (od komine). Dodati rendanu šargarepu i sitno seckane pečurke. Prodinstati da omekšaju, začiniti solju i biberom.Umešati pavlaku i sitno seckanu pečenicu, isključiti ringlu, pa onda dodati rendani sir (ne celu količinu, jer će se i posipati njime luk). Dodati peršun, prohladiti i puniti luk. Staviti u posudu za pečenje, preliti sa malo ulja i rendanim sirom.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 step. C dok se ne zapeče odozgo. Smanjiti t i prekriti al folijom. Ukupno vreme: 15-20 min.
Servirati na listovima rukole ili zelene salate, kao toplo predjelo.


Нема коментара:

Постави коментар