уторак, 31. мај 2016.

PITA SA JABUKAMA, MEDOM I ORASIMA



Potrebno:
pakovanje tankih kora od 500 gr (ja koristim kore po grčkoj tehnologiji)
1,5 kg nakiselih jabuka
2 (dobro pune!) kašike meda
150 gr seckanih oraha
2 kesice vanil-šećera
1 -2 kesice mlevenog cimeta
200 gr maslaca

Oljuštiti jabuke, narendati ih i malo prodinstati. Dodati med (kad se malo prohladi masa) i seckane orahe, pa vanilu i cimet.
Kore nakapati sa otopljenim maslacem, ređati 3 kore pa na treću staviti na jedan kraj jabuke. Urolati i staviti u pleh sa pek-papirom. Utrošiti sve kore i fil, pa preko preliti ostatkom otopljenog maslaca. Peći u zagrejanoj rerni na 220 step C oko 1/2h, onda prekriti al-folijom i peći još 15 min na 150 step C.

Seći kad se prohladi i posuti prah-šećerom. Ovako pripremljena, pita neće biti "gnjecava" - sve kore su hrskave i tope se u ustima. :)

Нема коментара:

Постави коментар