недеља, 03. април 2016.

PAPRIKE PUNJENE PROSOM, BADEMIMA I BRUSNICAMA


Potrebno:
10-12 pečenih crvenih paprika (ja ih ostavljam kao zimnicu, u zamrzivaču)
1 šolja (od jogurta) ~ 200 ml prosa
šaka badema sitno iseckanog
jedna manja šargarepa
1 mala glavica crnog luka
morska so, mleveni biber, 1/2 kašičice suvog bosiljka
1 kašika svežeg peršuna, sitno seckanog
15-tak brusnica
kašika ulja

za poh:
2 jaja (belanca posebno umutiti)
100 gr brašna
malo morske soli
50 ml piva
malo ulja

Proso dobro oprati pod mlazom vode, pa ga potopiti vodom i ostaviti preko noći. Sutradan ocediti. Na ulju prodinstati sitno seckani luk i izrendanu šargarepu. Dodati proso i naliti vodom (odnos je 1: 2,5 proso-voda). Kad proključa, ostaviti da vri par minuta, pa isključiti, poklopiti i ostaviti 15 min da proso upije svu vodu, tj. nabubri. Kad se masa malo prohladi dodati začine, bademe i brusnice, dobro izmešati.

Paprike oljuštiti, posoliti i puniti smesom. Pripremiti poh dodajući belanca na kraju. Na malo ulja, u keramičkom tiganju, ispržiti paprike, tek da dobiju lepu, tamniju boju sa svih strana.

Нема коментара:

Постави коментар