субота, 09. април 2016.

PAKETIĆI OD PALAČINKI SA SIROM ILI PEČURKAMA



Potrebno (za 10-tak palačinki):

1 i 1/2 šolja ( od kiselog mleka ~ 200ml) spelta brašna
1 šolja ražanog brašna
1/2 šolje brašna od heljde
malo morske soli
malo ulja (maslinovog, od komine)
1 jaje
kisele vode ~ 400 ml

Fil:
od pečurki
1/2 kg šampinjona ili bukovače (sitno iseckane)
1 glavica crnog luka
morska so, biber u prahu
1 kašičica suvog bosiljka
2 kašičice svežeg sitno seckanog peršuna
malo ulja

od sira
200 gr mladog sira
100 gr rendane gaude
2 kašike kiselog mleka
malo soli

za poh:
3 kašike mlevene plazme
2 kašike susama
2 kašike mlevenog lanenog semena
1 jaje
trunka ulja

Zamesiti palačinke i peći ih u keramičkom tiganju (bez ulja, premazati četkicom samo na početku).
Izdinstati pečurke i začiniti ih. Posebno izgnječiti sir, dodati rendani sir i umešati kiselo mleko.
Filovati palačinke i praviti paketiće (saviti ih na "četvoro"). Umutiti jaje i svaku premazati njime, pa uvaljati u mešavinu za poh. Na keramičkom tiganju ih pržiti kratko, tek da uhvate koricu.

Servirati na listovima zelene salate, uz kiselo mleko i ajvar.

Napomena: recept je po pravilima hrono-ishrane, ali je primenljiv u svakoj kuhinji. Spelta i ražano brašna  mogu biti zamenjeni običnim pšeničnim. Ali, heljdino ne! - lepše su palačinke :)

Нема коментара:

Постави коментар