недеља, 10. април 2016.

BRZI KOLAČ OD MLEVENOG PLAZMA-KEKSA



Potrebno:

- za koru
300 gr mlevenog keksa
50 gr otopljenog margarina
100 gr braon šećera
150 ml soka od pomorandže

- za fil
1 kesica pudinga od vanile
3 kašike skrobnog brašna (gustina)
6 kašika braon šećera
1/2 lit mleka
2 kesice vanilin-šećera
100 gr margarina

- za preliv
250 gr soka od višanja
100 gr kristal šećera
1 kesica želatina

Izmešati keks sa šećerom, dodati sok i otopljen margarin. U plehu sa pomičnom stranicom (na dno staviti pek-papir) formirati prvi sloj kolača. U jednoj šerpi pomešati puding, skrob, vanilu i šećer, pa dodati hladno mleko (100 ml). Ostatak mleka staviti da provri, pa sipati u pripremljenu masu. Kad se dobro izjednači, staviti na šporet i kratko kuvati dok se ne zgusne. Ohladiti i dodati umućen margarin.

Sok preliti sa šećerom i staviti na ringlu da se ukuva (~10 min). Odvojiti u šoljicu malo soka za dekoraciju. Pripremiti želatin - preliti sa malo vode i ostaviti 5 min da nabubri. Onda ga otopiti na laganoj vatri (paziti da ne proključa), pa dodati ohlađenom soku.

Na koru od keksa staviti fil, pa preliti prohlađenim želeom. Ostaviti da se stegne u frižideru.



Нема коментара:

Постави коментар