понедељак, 21. март 2016.

POTAŽ OD ŠARGAREPE SA ĐUMBIROM


Potrebno:

2 glavice (srednje) crnog luka
1/2 kg šargarepe
morska so
par zrna zelenog bibera
2-3 lista lorbera
2 kašike ulja
đumbir
suvi začin (mirođija ili bosiljak) za dekoraciju


Zagrejati ulje, pa dodati crni luk da se dinsta do staklastag sjaja. Dodati šargarepu u komadima veličine 2-3 cm. dodati vode da ogrezne pa dinstati dok ne omekša. Štapnim mikserom masu izmiksati, vratiti u šerpu i doliti 1 lit vode. Ubaciti biber i lorber, posoliti po ukusu i pustiti da provri. Smanjiti t i kuvati na blagoj vatri ~10 min. Izvaditi lorber i biber (ako ih uhvatite :)). Ivicu tanjira ovlažite, pa pospite suvi začin. U potaž narendajte na sitno rende malo đumbira.




Нема коментара:

Постави коментар