среда, 16. март 2016.

PITA SA MLADIM SIROM I JOGURTOM






Potrebno:

1/2 kg tankih kora za pitu

- za fil
300-400 gr mladog kravljeg sira
2 jaja
2 kašike kisele pavlake
malo morske soli

- za premazivanje kora
2 jaja
1/3 šolje (od kiselog mleka ili jogurta) pšeničnog griza
1/2 šolje ulja
1 šolja (ne puna do vrha!) jogurta
1/2 kesice praška za pecivo (umešati u griz, pa dodati masi!)
malo morske soli
i malo ulja za prskanje kora

- za prelivanje i posipanje
50 gr margarina (otopljenog)
2 kašike susama

Prvu koru prskati uljem, ostale premazati pripremljenom masom od jogurta i griza. Slagati po tri kore, na jednom kraju stavljati fil i smotati ih. Ređati u plehu sa pek-papirom. Poprskati vrelim, otopljenim margarinom i nabaciti susam.
Peći u rerni zagrejanoj na 220 step C oko 1/2 h, pa smanjiti t na 150 step C i peći još 10-tak min.
Prekriti suvom kuhinjskom krpom i kad se prohladi seći.


Нема коментара:

Постави коментар