недеља, 22. јануар 2012.

RIBA U MIRISNOM OKLOPU

Potrebno: 6-8 pastrmki začini: 1 kašičica ruzmarina 1 kašičica bosiljka 1 kašičica majčine dušice 1 kašičica sitno seckanog peršuna 1-2 kašike bio-začina testo: ½ paketića kvasca (20 gr) 2 dl mlakog mleka 1 dl ulja 300 gr integralnog pšeničnog brašna 300 gr belog pšeničnog brašna 1 kašičica soli 150 gr margarina ½ kašičice šećera sok od 1 limuna 1 žumance
Priprema: Oprati ribu i prosušiti je ubrusom. Poprskati je limunovim sokom. Spolja i iznutra je protrljati mešavinom svih začina. Staviti kvasac u ½ dl mlakog mleka sa šećerom. Kad naraste, sipati ga u brašno, ostatak mleka, ulja i soli. Malo mešati testo, pa ga ostaviti da naraste. Otopiti 70 gr margarina. Premesiti naraslo testo, razvući ga u pravougaonik, premazati polovinom margarina, preklopiti ga i ostaviti da ponovo naraste. Testo još jednom premesiti i premazati. Ostaviti ga da odmori 15 min, prepoloviti i svaku polovinu razvući na pravougaonike 26x15. Svaki pravougaonik iseći na 4 trake. Omotati pastrmke trakama i posložiti u pleh obložen pek-papirom. Premazati testo umućenim žumancetom. Preko testa pobacati listiće preostalog margarina. Peći oko 1 h u zagrejanoj rerni na 200 step. C. Posle 20 min smanjiti na 150 step. C. Služiti toplo, garnirano salatom od blitve i krompira i rukolom.

2 коментара:

  1. Kuku uplaših se!

    xD

    Volim ribu i volim testo, ali nešto mi čudno kad ovako viri sa sve razjapljenim čeljustima, kao da doziva upomoć iz tanjira... :D

    "Ala je ukusan ovaj Pantelija..."

    :D

    ОдговориИзбриши