субота, 07. мај 2011.

ROLAT BELA MAČKAU poslovnim prostorijama gde radim ovih dana se pojavili podstanari: mali, sivi mišići koji grebuckaju u kanalima sa kablovima za PC mrežu i telefone. Ako hitno ne odreaguje služba koja se bavi njima i ostalim beštijama koja nas povremeno posećuju… vatrom…zapušenjenjima i sl. neprijatnim stvarima, ili ćemo izgubiti vezu sa svetom ili ćemo mi sami, zaposleni, biti primorani da ih tamanimo pomoću lepka i slasnih mamaca. U međuvremenu, dok razmišljam o brzini interventne vatrogasne brigade, na um mi je pala i treća varijanta: hitno dopremiti neku macu! A dok je ne pronađem, evo jedne bele, slatke u obliku rolata ;) Ova je maca odmah dostupna, jer se brzo i lako sprema!

Za rolat je potrebno:
3 jaja
3 kašike šećera
3 kašike brašne
1 kašika ulja

Za punjenje je potrebno:
6 kašika džema od kajsija
6 čokoladnih krem rolera (Cream Rolls)
200 gr slatke pavlake

Za ukrašavanje je potrebno:
1 kašika sladoleda od čokolade
1 kašičica slatkog od borovnica

13 коментара:

 1. Joj stvarno liči na persijsku mačku! Ehe ehe ehe!

  ОдговориИзбриши
 2. :)))

  A ovo što maca juri nije miš nego neko mučno goluždravo ptiče. xD Njega si ošurila. Ipak je perje nezgodno jesti. :)))

  ОдговориИзбриши
 3. hahaha...imaš krivo ;) ipak je to mišić. i jeste mučan,jer se malo otopio dok sam se nameštala da slikam.... ali nije hrđav što se ukusa tiče. Kod mene ne važi uvek: mora biti i lepog izgleda. veruj mi na reč: odličan je bio, filovan orasima i grožđicama :)

  ОдговориИзбриши
 4. :))) Njam!

  Baš volim i rolate i rolere. Mene tetka kao malu učila da kad ispečem rolat, stavim ga na vlažnu krpu i zajedno sa krpom urolam, pa tako ostoji par minuta. Valjda da ne puca kora pri urolavanju, nego ovako omekša. Tek onda filujem kad se oslobodim krpe.

  ОдговориИзбриши
 5. zna tetka znanje ;)i ima odličnu učenicu!

  ОдговориИзбриши
 6. Ovo je najobičniji kolač koji se može zamisliti. Ali, ide dobro uz razmišljanje o tome kako se rešiti mišića ;) Alex *)

  ОдговориИзбриши
 7. Ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor.Sevgiletrrrr..

  ОдговориИзбриши
 8. Autark, potamanili mišiće sopstvenim snagama, tnx za javljanje :)

  ОдговориИзбриши