понедељак, 25. април 2011.

MESNI ROLAT PUNJEN PEČURKAMA SA TAHINI PRELIVOM















Potrebno (za rolat):
1 kg junećeg mesa (mleveno)
sredina bajatog hleba (250 gr)
100 ml hladnog mleka
2 jaja
bio začin, mleveni biber, aleva paprika
1 veza peršuna, sitno seckanog


















(za punjenje):
1/2 kg šampinjona
1 glavica crnog luka
2 kašike pavlake
bio začin, biber, peršun
3 veće barene šargarepe






















Potrebno (za sos):
2 kašike tahini sosa (puter od susama)
1 kašika ruzmarina (sušen i sitno seckan)
sok od 1/2 limuna
3 kašike vode


Izmešati dobro meso i sve ostale sastojke, pa na blago zauljenoj al.foliji meso raširiti u pravougaonik 30x40 cm. Na njega staviti sloj izdinstanih, prethodno sitno iseckranih pečurki, pa u masu od pečurki kada se dobro ohladi umešati pavlaku), te na pečurke staviti barenu šargarepu. Pomoću folije uviti meso u rolat i staviti da se peče na 220 step.C 30 min. Pleh u kome se peče rolat ne treba pomastiti, već na dno postaviti pek-papir.

Kada se rolat malo prohladi, seći na šnite i prelivati tahini sosom.
Sos se lako sprema: Samo dobro mikserom umutiti pastu sa malo vode, dodati limunov sok i na kraju ruzmarin.





2 коментара: