понедељак, 03. јануар 2011.

SLANA TORTA





Pre nego što bilo šta napišem, želim da svim svojim blog-prijateljima zahvalim na čestitkama za Novu godinu i uzvratim željama da nam svima bude lepša i uspešnija nego sve predhodne.

Nadam se da ste je, dragi prijatelji, dočekali radosno i u dobrom raspoloženju uz svoje najmilije! Neka to sjajno raspoloženje ostane i danas, a ja ću se ovakvim postovima potruditi da i potraje ;) U tom smislu, na trpezu postavljem nekoliko svojih recepata, sa slikama. Nadam se da ću time ispuniti želje dragih blogerki Amarilis i Todore da u ovoj godini bude više klopice iz moje šerpice.



SLANA TORTA

potrebno
1 kg pečenih crvenih paprika

za fil:
300 gr biljnog sira
100 gr feta sira
100 gr gotovog majoneza
300 gr kisele pavlake
100 gr pečenog susama

za testo:
4 jaja
4 kašike brašna
malo morske soli
1 kašika ulja

za poh:
250 gr brašna
100 ml piva
malo morske soli
3 jaja

Ispeći paprike, oljuštiti ih i ostaviti da se dobro ocede. Posoliti ih i pohovati u pivskom pohu, u dubokom ulju. Ređati ih na kuhinjski ubrus, kako bi pokupio višak masnoće.

Izrendati biljni sir, izgnječiti fetu i umešati ostale sastojke mikserom da se dobije što ujednačenija masa.

Ispeći patišpanj od 4 jaja (prvo umutiti mikserom belanca, posoliti i dodavati jedno po jedno jaje, lagano ih umešati, pa dodati ulje i brašno). Ispeći u okruglom sudu u koji se na dno postavi pek-papir. Peći 10 min na 180 stepeni C, a 10 min smanjiti na 100 stepeni C.

Ohlađenu koru premazati filom, ređati pohovane paprike, pa fil, pa opet paprike i na kraju dođe fil, koji se ukrasi mlevenim bosiljkom.


Нема коментара:

Постави коментар