недеља, 15. август 2010.

PASTA 3x3



U ove tople dane ručak za mene predstavlja mučenje. Ne toliko spremati ga koliko jesti ;) Zato uglavnom spremam lake obroke, poput ove paste. 3x3 u naslovu znači tri vrste povrće, tri vrste začina i tri vrsta sira. Pasta, pavlaka i pinjoli se podrazumevaju :)

Potrebno:
600 gr paste po izboru
150 gr mocarele
100 gr feta-sira
100 gr mladog kozjeg ili ovčjeg sira
1 plavi patlidžan srednje veličine
400 gr brokola
1 paradajz srednje veličine, ne prezreo
(najbolje je koristiti čeri-paradajz, oko 200 gr)
1 kašika sitno seckanog ruzmarina
1 kašika sitno seckanog svežeg bosiljka
1 kašičica origana
100 gr slatke pavlake
malo morske soli
šaka pinjola



Obariti u slanoj vodi brokole (predhodno ih odvojiti na cvetiće) i plavi patlidžan iseckan na kockice (svako povrće posebno bariti). Paradajz iseckati na kockice iste veličine kao patlidžan.
Sireve iseckati na kockice i staviti u vatrostalnu posudu - tavu (bez ulja) na blagoj temperaturi da se tope. Obariti pastu i ocediti je, pa spustiti u tavu. Umešati patlidžan i brokole, dodati pavlaku i začine, pa lagano sve izmešati. Na kraju umešati paradajz i posuti pinjolama.

2 коментара: