недеља, 13. децембар 2009.

POHOVANI KARFIOL SA PRELIVOM


(posno jelo)

Potrebno:
1 kg karfiola

za posni poh:
brašno
morska so
pivo

za posni preliv:
3 kašike rena iz teglice
1 kašika brašna
2 kašike sojinog mleka ili 2 kašike posnog majoneza
margarin veličine većeg oraha
malo šećera
malo morske soli
malo čili začina

Obariti karfiol u kipućoj osoljenoj vodi, ali paziti da se ne prekuva. Ocediti.
Od brašna i piva napraviti testo malo gušće nego za palačinke. Kuvane cvetiće karfiola umakati u testo i pržiti ih na jako zagrejanom ulju dok ne porumene. Vaditi ih šupljikavom kašikom i ređati na kuhinjskom ubrusu da upije višak masnoće.
U šerpici otopiti margarin. Skloniti sa vatre, dodati ren i brašno, dobro promešati. Vratiti na vatru. Doliti hladne vode, soli, šećera i mešati dok ne proključa. Skloniti sa vatre. Prohladiti, pa dodati malo sojinog mleka ili posnog majoneza i posuti sa čili začinom.

2 коментара:

  1. Karfiol obožavam u svakom obliku, a ovaj preljev mi je nova i zanimljiva ideja. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Preliv liči na posni bešamel. Samo što sam zaboravila da kažem da sam u njega (ne bi li ga mala "pojačala"!) dodala i seckane orahe. Ja ih svugde stavljam, ako si primetila, Andrea. Pozdrav!

    ОдговориИзбриши