субота, 14. новембар 2009.

PILEĆA PRSA U TESTU



Volim da kombinujem (bolje rečeno: uvijam) razne vrste mesa i/u testa. Obično to bude svinjski file ili pileća (ćureća) prsa. Testo u koja uvijam meso je kvasno, ali se pravi kao lisnato. Ako baš nemam vremena da čekam da testo nadođe, te da se više puta premazuje i oklagija, onda uzmem gotovo lisnato testo, ali nije isto ;(.
U jednom postu odranije sam dala recept za testo, pa preuzmite.
Potrebno:
4 kom pilećih (ćurećih) grudi
bio-začin
mešavina začinskih trava: bosiljak, origano, majčina dušica, timijan, majoran
malo belog bibera
senf
testo (po receptu ili kupovno lisnato)
žumance za premazivnje testa

Pileća prsa oprati, podeliti na pola, pa uvaljati u začine i biber. Ispržiti u tiganju na malo ulja, te ostaviti da se ocedi od masnoće. Kada se prohlade, premazati senfom i oviti testom. Ređati u pleh, premazati umućenim žumancetom i posoliti. Peći u zagrejanoj rerni na 220°C oko 45 min. Na pola sata pred kraj pečenja, pokriti folijom i smanjiti t na 150°C.

Ovo jelo može se služiti kao hladno predjelo (na slici pod br.7)



ili kao glavno jelo.

10 коментара:

  1. Prošla je ponoć. Otvaram ovaj post. I - šta? Sad moram u frižider. Ne, ne, definitivno u "posetu" ovom blogu moram da dolazim samo kad sam sita. Ali je pitanje hoću li i tada da budem ravnodušna. Jer ovo izgleda božanstveno, kao i sve tvoje đakonije, uostalom. Zbogom dijeti!

    ОдговориИзбриши
  2. Ha, Todora! Zbogom dijeti kažem i ja...U ove kasne sate vreme je idealno za čokoladu! Mmmm...kako prija!

    ОдговориИзбриши
  3. dOBAR RECEPT.sVE STO STE PRIPREMILI JE DIVNO!

    ОдговориИзбриши
  4. KoJu vrstu testa koJi ste koristili? Čini se da u pite, koJi dolaze van pečenje list. Žao nam Je, ali prevod ne razume oznaka od strane vas. Lepa kreaciJe, čestitam!

    ОдговориИзбриши
  5. Pozdrav, Elena Toma! Testo je sa kvascem, znači dizano tj. kvasno je testo, ali se premazivanjem sa margarinom ono lista, što se, nažalost na lošoj fotografiji ne vidi. Hvala na divnom komentaru.

    ОдговориИзбриши